C MCQ Set-14 : Multiple Choice Questions in C Set-14

Set-26 C MCQ

1. What will be the output of the following code?

#include<stdio.h>
int var;
int main()
{
printf(“%d”, var);
return 0;
}

a) garbage
b) 0
c) no output
d) Compilation error

Answer: b)


2. What will be the output of the following code?

#include<stdio.h>
int main()
{
int i=5;
printf(“%d”,i–);
if(i)
main();
return 0;
}

a) 5 4 3 2 1
b) 5 5 5 5 5…..till stack overflow
c) 4 4 4 4 4…..till stack overflow
d) compilation error

Answer: b)


3. What will be the output of the following code?

#include<stdio.h>
int main()
{
typedef static int i;
i var;
printf(“%d”, var);
return 0;
}

a) garbage
b) 0
c) no output
d) Compilation error

Answer: d)


4. What will be the output of the following code?

#include<stdio.h>
int main()
{
typedef int i;
printf(“%d”, i);
return 0;
}

a) garbage
b) 0
c) no output
d) Compilation error

Answer: d)


5. The memory space to local variables is allocated from

a) Stack
b) Heap
c) Queue
d) Data segment

Answer : a)


6. What will be the output of the following code?

#include<stdio.h>
int main()
{
int i;
for(i=0;i<3;i++)
{
int x=0;
static int y=0;
printf(“x=%d, y=%d\n”,x++,y++);
}
return 0;
}

a) x=0, y=0
x=1, y=1
x=2, y=2

b) x=0, y=0
x=0, y=1
x=0, y=2

c) x=0, y=0
x=0, y=0
x=0, y=0

d) x=1, y=1
x=2, y=2
x=3, y=3

Answer : b)


7. What will be the output of the following code?

#include<stdio.h>
function(static int para)
{
printf(“%d”,para);
}
int main()
{
int i=200;
printf(“%d “, i);
function(i);
return 0;
}

a) 200 200
b) 200 0
c) 200 garbage
d) Compilation error

Answer : d)


8. What will be the output of the following code?

#include<stdio.h>
int main()
{
extern int i;
printf(“%d”, i);
return 0;
}
int i=100;

a) garbage
b) 0
c) 100
d) Compilation error

Answer : c)
C MCQ Set-14 Explanation


9. What will be the output of the program?

#include<stdio.h>
int main()
{
typedef int arr[5];
arr iarr = {1, 2, 3, 4, 5};
int i;
for(i=0; i<4; i++)
printf(“%d, “, iarr[i]);
return 0;
}

a) 1, 2, 3, 4,
b) 1, 2, 3, 4, 5,
c) 1,2,3,4
d) Error: Cannot use typedef with an array

Answer: a)
C MCQ Set-14 Explanation


10. Consider the following C program segment:

int main()
{
char p[20];
char *s = “string”;
int length = strlen(s);
int i;
for (i = 0; i < length; i++)
p[i] = s[length – i];
printf(“%s”,p);
}
The output of the program is:

a) gnirts
b) gnirt
c) string
d) no output is printed

Answer: D


Spread the love

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *